Åpningen av det 164. Storting

Justisminister Jøran Kallmyr under åpningen av det 164. Storting. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kallmyr: Regjeringen trapper opp lærernormen

Regjeringen skal satse på kompetanseutvikling for lærere og trapper opp lærernormen, det sa justisminister Jøran Kallmyr i sin åpningstale i Stortinget.

Publisert Sist oppdatert

– Lærernormen ble innført i 2018, og den blir trappet opp høsten 2019, sa justisminister Jøran Kallmyr, som var den fra regjeringen som holdt talen om rikets tilstand i Stortinget i dag. Stortinget hadde sin offisielle åpning i dag.

Kallmyr nevnte også den forestående fagfornyelsen.

– Fagfornyelsen i grunnskolen og de gjennomgående fagene i videregående skole er i rute." Han lovet også at regjeringen skal satse på kompetanseheving for lærere. Regjeringen fortsetter satsingen på kompetanseutvikling for lærere i barnehage og skole," sa Kallmyr fra talerstolen.

Kongen snakket om skolen

Kongen holdt sin årlige tale til Stortinget og han trakk fram viktigheten av en god skole.

– En god skole og kunnskap er det viktigste for å skape muligheter for alle. Skolens innhold fornyes. Høsten 2020 tas nye læreplaner i bruk, sa kong Harald.

Han trakk også fram regjeringens arbeid for barn som lever i fattige familier.

– For barn mellom seks og 18 år, vil regjeringen prøve ut en ordning med fritidskort. Regjeringen vil innføre redusert betaling for SFO for elever på 1. og 2. trinn fra familier med lav inntekt.

Powered by Labrador CMS