Matematikk er mest populært blant lærere som søker om videreutdanning

I alt 10.627 lærere har søkt om å ta videreutdanning neste skoleår. Det er over 2000 flere enn i fjor. Matematikk er mest populært.

I alt kan lærerne søke om plass på over 180 videreutdanningstilbud fordelt på ulike fag. I år er det matematikk flest lærere søker om videreutdanning i.

Over 2800 lærere har søkt om faglig påfyll i matematikk, mens om lag 2000 lærere har søkt om videreutdanning i engelsk. Over 1600 lærere ønsker seg videreutdanning i norsk.

Nå er det opp til kommuner og fylkeskommuner å godkjenne søknadene fra lærerne. Det må gjøres innen 15. mars. Etter dette går søknadene videre til Utdanningsdirektoratet.

– Jeg vil oppfordre alle kommuner til å godkjenne flest mulig søknader fra motiverte lærere som ønsker faglig påfyll, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ifølge departementets nettsider.

Til de som ikke får plass i denne omgang har kunnskapsministeren følgende beskjed:

– Den storstilte satsingen på videreutdanning for lærere vil fortsette for fullt. De som ikke får innvilget søknaden sin i år, vil derfor ha gode sjanser de neste årene.

Høsten 2015 kom en ny strategi for videreutdanning for lærere, som gjelder frem til 2025.

– Vi vil legge til rette for at så mange lærere som mulig kan få oppfylt ønsket om å ta videreutdanning, men antallet studieplasser kan ikke gå på bekostning av kvaliteten på studiene som tilbys, understreker Røe Isaksen.

I fjor søkte om lag 8500 lærere om videreutdanning, og i alt 5300 lærere fikk tilbud om studieplass høsten 2015.

 

Powered by Labrador CMS