Johnny Larsen mener billettprisene til Begby skoles julekabaret er for høy, og kan virke ekskluderende.

Billettprisene til skoles julekabaret setter sinnene i kok i Fredrikstad

– Eksklusjon av enkeltindivider på høyt nivå, sier forelder. Begby skole beklager nå dårlig kommunikasjon, og lover gratisbillett til alle som spør.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg blir rasende av å tenke på det, sier Johnny Larsen, som har barn på Begby skole, til Fredriksstad Blad.

Skolens årlige julekabaret har i følge avisa vært en tradisjon siden 1970-tallet. Elevene har møteplikt, og det er gitt beskjed om at de yngste må møtes av sine foreldre etter forestillingen. Det skaper engasjement, for billettprisene er 130 kroner for foresatte og familiemedlemmer.

– Det blir indirekte sagt at foreldrene må være til stede – og det skjønner jeg, for barna kan ikke være alene. Men derfor er det etter mitt syn et brudd på opplæringsloven, som sier at alt skal være gratis, når foreldrene må betale for å være der, sier Larsen til Fredriksstad Blad.

Gratis, for dem som spør

Etter at Larsen tok kontakt med skolen, ble det sendt ut en felles sms til alle foreldrene om at det var mulig å få gratisbilletter dersom man tok kontakt med skolen, og de beklaget samtidig at dette ikke kom frem med en gang. Det holder ikke, mener Johnny Larsen.

– Mange av dem som lever under fattigdomsgrensen vil aldri ta kontakt med skolen og fortelle dette. Stoltheten står sterkt. Man må kanskje ta av matbudsjettet sitt, eller i verste fall ekskludere barna ved å ringe dem inn syke. Jeg blir rasende av å tenke på det. Det er eksklusjon av enkeltindivider på høyt nivå, sier han til avisa.

Powered by Labrador CMS