Rogaland: Dobbel overtidsbetaling for flere vikarer

Alt korttidsfravær skal heretter regnes som koronarelatert fravær, og dermed gi dobbel overtidsbetaling.

Publisert Sist oppdatert

Rogaland fylkeskommune sendte tirsdag råd til fylkets skoler om at alt korttidsfravær skal regnes som koronarelatert fravær og dermed gi dobbel overtidsbetaling, skriver Stavanger Aftenblad.

Før jul inngikk KS og lærerorganisasjonene en avtale om at vikarer kan få dobbelt betalt for å vikariere for koronasyke lærere, men dette omfattet ikke annet sykefravær enn korona.

Nå endrer fylkeskommunene denne formuleringen og gir råd om at alt korttidsfravær, uavhengig av årsak, skal omfattes av avtalen og altså gi dobbel overtidsbetaling.

Ingeborg Tyse, hovedtillitsvalgt for Utdanningsforbundet Rogaland, sier til Aftenbladet at endringen innebærer en stor forbedring. – Jeg vet at Vestland har gjort det sånn, og mange av de andre store kommunene, som Sola og Stavanger.

Eiliv Fougner Janssen, fylkesopplæringssjef i Rogaland, uttaler til avisen at avtalen, slik den var, av enkelte kunne oppfattes som uheldig knyttet til håndtering av ansattes helseopplysninger.

På spørsmål om den første formuleringen av avtalen var uheldig, svarer imidlertid Janssen til avisen: – Nei, jeg vil ikke si det. Det som er synd, er at det for noen oppfattes som en uheldig praksis.

Powered by Labrador CMS