Skoler over hele Frankrike hedret den drepte læreren Samuel Paty med et minutts stillhet - her fra en skole i Strasbourg.

Drept lærer hedret med ett minutts stillhet på franske skoler

Skoler over hele Frankrike holdt mandag ett minutts stillhet for å hedre læreren Samuel Paty, som ble drept i et angrep 16. oktober.

De franske skolene startet opp igjen mandag etter noen ukers ferie.

47 år gamle Paty ble knivdrept og fikk hodet skåret av 16. oktober. Angrepet skjedde etter at han tidligere samme måned hadde vist fram en karikatur av profeten Mohammed i en forelesning på skolen, like utenfor Paris.

– I dag vil dere hedre Samuel Paty. Dere og deres lærere vil sammen med oss alle tenke på ham. Terrorens plan er å spre hat, sier president Emmanuel Macron i en videohilsen rettet mot landets elever på sosiale medier.

I forrige uke ble tre mennesker knivdrept i Notre-Dame-kirken i Nice. Gjerningsmannen ligger på sykehus og har ennå ikke forklart seg. Angrepet er en av flere hendelser som har skjedd etter drapet på Paty.

Macron har forsvart Mohammed-karikaturene og pekt på ytringsfriheten, noe som har fått flere muslimske ledere rundt om i verden til å reagere. Det har også vært en rekke demonstrasjoner mot Macron og Frankrike i flere land.

Franske myndigheter har hevet antiterrorberedskapen til høyeste nivå etter angrepene. Franske foreldre som fulgte barna sine til skolen mandag, har blitt bedt om å ikke oppholde seg på skoleområdet lenger enn nødvendig.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS