TV-serien «Squid Games» endret leken i barnehagen

Den uskyldige barneleken «rødt lys» har tatt med seg elementer fra en voldelig tv-serie. Nå leker også barn i 5-årsalderen at de «blir drept».

Publisert

«Squid Game»

«Squid Game» er en sørkoreansk TV-serie fra 2021 på strømmetjenesten Netflix.

Den handler om 456 mennesker som er i dyp gjeld. De takker ja til en invitasjon om å konkurrere i barneleker. Premien er en enorm pengesum, men innsatsen dødelig: Deltakerne skal konkurrere i en rekke barneleker, og de blir drept dersom de ikke klarer oppgaven.

Serien har 16-årsgrense på Netflix.

Barna i Gvarv læringssenter barnehage i Midt-Telemark kommune har ofte lekt «rødt lys», men i forrige uke observerte de ansatte at leken hadde utviklet seg i mer voldelig retning. – Nå ble barna «drept» hvis de ikke gikk videre i leken, forteller styrer i barnehagen, Liv Fossheim, til NRK Vestfold og Telemark. Hun la til at hun forstår at barna at leken er harmløs og at de ikke vet hva leken går ut på.

Barnehagen har sendt ut tekstmeldinger med obs-varsel til foreldrene med en oppfordring om å være oppmerksomme på denne serien.

Etter at tekstmeldingen ble sendt ut forrige fredag, har det ikke vært flere tilfeller av denne type lek i Gvarv læringsverkstedet barnehage.

Styreren forteller NRK at grunnen til at barnehagen har tatt grep, er for å forebygge videre voldelig lek.

– For vi ser at dette er en utvikling som kommer, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS