– Alle vi som er tillitsvalgte, har et ansvar for å bidra til at flere deltar og engasjerer seg i tariffspørsmål, sier Terje Skyvulstad, nestleder i Utdanningsforbundet, om at bare 13 prosent deltok i uravstemningen om KS-oppgjøret. Arkivfoto: Marianne Ruud

– Synd med så lav deltagelse i uravstemningen

Utdanningsforbundets medlemmer i kommunesektoren ble invitert til å stemme over resultatet av lønnsforhandlingene. Bare 13 prosent avla stemme.

Publisert

 – Jeg synes det er synd at det er lav deltakelse i uravstemningen, sier nestleder i Utdanningsforbundet, Terje Skyvulstad. 

Uravstemningen i KS-oppgjøret ble avsluttet forrige uke, og Utdanningsforbundet var ett av Unio-forbundene som stemte over forhandlingsresultatet. Det var Utdanningsforbundets medlemmer som jobber i kommunene som hadde rett til å delta i uravstemningen. Veldig få benyttet seg av den.

– Jeg vil ikke nå spekulere i hva årsaken til det kan være, men alle vi som er tillitsvalgte, har et ansvar for å bidra til at flere deltar og engasjerer seg i tariffspørsmål, sier Skyvulstad.


KS er fornøyd

– Vi konstaterer, og er selvsagt tilfreds med, at samtlige arbeidstakerorganisasjoner har vedtatt forhandlingsløsningen, sier arbeidslivsdirektør i KS, Tor Arne Gangsø.  

76,6 prosent av medlemmene som stemte sa ja til det fremforhandlede resultatet. 23,4 prosent sa nei.

Resultatet av uravstemningen er behandlet i sentralstyret i Utdanningsforbundet, som godkjente forslaget til ny tariffavtale i KS. Dermed er hovedtariffoppgjøret 2018 for KS avsluttet.

 

Powered by Labrador CMS