*** Local Caption *** Streikende lærere i Alta.
Sissel Henriksen (t.v.) og Mette Harr Medbye.
*** Local Caption *** Streikende lærere i Alta. Sissel Henriksen (t.v.) og Mette Harr Medbye.

Streikeviljen større enn på mange år

Rundt 180 skoler over hele landet rammes av streik. Leder i utdanningsforbundet i Ålesund sier at streikeviljen ikke har vært så stor på mange år.

Meklingen førte ikke fram mellom Unio og KS, og dermed tas 7.000 kommunale ansatte, svært mange av dem lærere, ut i streik fra torsdag.

Nærmere 180 barne-, ungdoms- og videregående skoler rammes av streiken. I tillegg omfattes også rundt 35 barnehager av streiken. Nøyaktig hvor mange elever og barnehagebarn som omfattes, er ukjent.

I Ålesund omfattes sju ungdomsskoler og seks videregående skoler av streiken.

Det er beklagelig at streik må brukes som virkemiddel, men arbeidergiver har ansvaret, sier leder Ina Margrethe Enoksen i Utdanningsforbundet i Ålesund.

– Jeg tror streikeviljen ikke har vært så stor som den er nå på veldig mange år. Folk er veldig klar. Det er en stor kampvilje, og medlemmene våre har sagt veldig tydelig ifra. Vi er veldig klar, sier hun til NRK.

I Bergen er det først og fremst skoler som rammes av streiken. Om lag 9.000 skoleelever berøres, opplyser kommunen i en pressemelding.

– Vi anbefaler elever og foresatte å gå inn på nettsidene til den enkelte skole for å få oppdatert informasjon, sier kommunikasjonsdirektør Eva Hille.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS