Annonse

Salsannonsen for skulen, der det står «Skulen er ofra, skulen er seld», vart lagt ut på annonsenettstaden Leboncoin.fr.

Foreldre la ut skulen til sals

Då det vart klart at skulestyret vurderer å leggje ned ein klasse, gjekk foreldra til ein noko uvanleg aksjon.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Ved barneskulen Joseph Bocher i byen Cherbourg nord i Frankrike har skulestyresmaktene planar om å sløyfe ein av klassane ved skulestart til hausten. Foreldra svarte ved å leggje skulen ut til sals på nettet, skriv nettavisa France Bleu.

Ni klasserom, ein sovesal, to bibliotek og to kjøkken er noko av det det vert freista med i den fiktive annonsen, som rett nok er utan prisforslag. I annonsen vert interesserte oppmoda om å ta kontakt med skulestyresmaktene i Cherbourg.

Representantar for foreldra meiner klassenedlegginga vil innebere «å ofre framtida til barna og livet til nabolaget vårt».

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!