Annonse

Agder har valgt sin første fylkesleder - og en «ung» nestleder

Det nye fylkeslaget i Agder valgte i dag leder og nestleder.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

– Jeg ble så rørt. Og glad, sier Mette Berg Nielsen fra Arendal. Hun er en av de om lag 150 tillitsvalgte som er samlet i Kristiansand på det første møtet til Agder fylkeslag. Hun gir den nyvalgte lederen i det nyetablerte fylkeslaget en lang klem.

– Ottar har kjempet for denne sammenslåingen i snart femten år. Og vi andre har etter hvert skjønt hva han prata om. Derfor er det så fint at akkurat han får lede oss, sier Nielsen.

Agder har fylkesårsmøte i Kristiansand i dag og i morgen. Ottar Stordal fra Aust-Agder var innstilt til ledervervet, og han ble valgt av et enstemmig fylkesårsmøte.

– Jeg har ønska dette siden 2006, sier Stordal. Han mener de to fylkeslagene har vært for små hver for seg.

– Samlet kan vi få bedre gjennomslag, sier Stordal.

– Hjertelig takk for tilliten, jeg skal gjøre en så god jobb som jeg bare kan, sa den nyvalgte lederen fra talerstolen. 

 

Silje Gran Aanensen (45) er valgt til nestleder i Utdanningsforbundet Agder.
FOTO: Sonja Holterman

Ung nestleder på 45 år

Silje Gran Aanensen fra Vest-Agder var innstilt som nestleder, og hun ble valgt.

– Hun er ung, og representerer derfor framtida i organisasjonen vår, sa Åse Løvdal fra valgkomiteen. Gran Olsen er 45 år.

– Jeg er jo ikke så veldig ung da, sier hun med et smil.

– Men i dette systemet er jeg jo det, sier Gran Aanensen til Utdanning.

Tirsdag denne uka ble de to fylkeslagene Aust-Agder og Vest-Agder nedlagt. I dag ble et nytt fylkeslag dannet. Fra talerstolen på fylkesårsmøtet var det noen innlegg om fordelinger av verv mellom de to tidligere fylkeslagene. I forkant av valg til vervene kom flere innlegg fra talerstolen. Mange tillitsvalgte var opptatt av at det ble lik representasjon fra aust og vest, og nå er lederen og nestlederen fra de to ulike fylkeslagene. I tillegg ble det problematisert at flere ikke kjenner alle kandidatene, særlig fra fylkeslaget man er slått sammen med.

 

 

 

Nyhetsbrev




Les mer om nyhetsbrevet her



 
 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!