Annonse

Vi blir ikke veldig stor, men vi blir selvfølgelig betydelig større enn det vi er hver for oss i dag, sier Ottar Stordal, som er inne i sin siste dag som fylkesleder for Utdanningsforbundet Aust-Agder. Arkivfoto: Utdanning

Aust-Agder: – Ikke vemodig å bli lagt ned

I dag legges to av Utdanningsforbundets fylkeslag ned. Lagene i Aust-Agder og Vest-Agder møtes med ett punkt på agendaen. Nedleggelse. – Dette har jeg sett fram til lenge, sier Ottar Stordahl.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Denne og neste uke er det fylkesårsmøter for samtlige av Utdanningsforbundets fylkeslag i forkant av landsmøtet til høsten.

– Det blir absolutt ikke vemodig å legge ned, sier Ottar Stordal, fylkesleder i Utdanningsforbundet Aust Agder.

Begge fylkeslagene på Sørlandet starter sine møter i dag med én viktig sak på lista.

– Jeg er ikke slik innstilt at jeg kjenner på vemod når vi nå slår oss sammen med Aust-Agder. En epoke er forbi, og en ny begynner. Det gir nye impulser, nye muligheter og nye utfordringer, sier fylkesleder i Vest-Agder, Svein Ove Olsen.

 

Samlende møte

Møtene holdes i Kristiansand, og i morgen samles de to fylkeslagene og møtes som ett.  

– Det kommer til å bli bra å få et sammenslått Utdanningsforbundet Agder. Vi blir ikke veldig stor, men vi blir selvfølgelig betydelig større enn det vi er hver for oss i dag, sier Stordal. 

At fylkeslagene slås sammen, er like naturlig som at fylkene gjør det, mener lederen i Vest-Agder.  

– Agder er en svært naturlig geografisk, kulturell og politisk enhet, og samlingen av aust og vest er sannsynligvis den mest logiske og naturlige fylkessammenslåingen innenfor regionreformen. I motsetning til mastodonten Viken og de geografiske spagatene Vestlandet og Nord-Norge for eksempel, sier Svein Ove Olsen. Lederen i aust har store forventninger til det nye fylkeslaget.  

– Et samlet Agder vil kunne jobbe annerledes og forhåpentligvis bedre enn det vi gjør nå, sier Stordal.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!