Annonse

Privat barnehage slipper tilbakebetaling etter saksbehandlingsfeil

Åse barnehage i Ålesund slipper å betale tilbake 1,2 millioner kroner som kommunen i utgangspunktet krevde tilbakebetalt, konkluderer Fylkesmannen i Møre og Romsdal.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

 

Det var NRK Møre og Romsdal som først omtalte saken. De skriver blant annet at Fylkesmannen langt på vei gir kommunen medhold, men at på grunn av saksbehandlingsfeil slipper eierne av barnehagen å betale tilbake tilskudd.

Ålesund har fremmet krav om at fire barnehager skal betale tilbake i alt 10 millioner kroner.

Kommunalsjef for oppvekst i Ålesund kommune er Bjørn Ivar Rødal.

– Jeg er glad for at det kommer et svar. Disse sakene har tatt veldig lang tid. Vi får medhold i at vi har rett, men på grunn av saksbehandlingsfeil får vi ikke kreve tilbake tilskudd, sier Rødal til Utdanning.

– Kommer dere til å fatte et nytt vedtak?

– Jeg har nettopp fått vedtaket, så det vet jeg ikke. Vi må behandle dette internt først.

– Dere har krevd tilbake tilskudd fra tre barnehager til, og disse er også klagd inn til fylkesmannen. Regner du med at konklusjonen blir likedan i de andre sakene også?

– Jeg er redd for at det kan være en følgefeil som vil dukke opp i de andre sakene også, sier Rødal.

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!