Annonse

Nytt studium for barnehagelærere starter i Kristiansund

Et deltidsstudium for barnehagelærere starter høsten 2019. Barnehagelærerutdanninga i Trondheim, Høgskolesenteret i Kristiansund og Høgskolen i Molde samarbeider.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Studiet er samlingsbasert, og lagt til Kristiansund.

– Vi ser at deler av Nordmøre og Romsdal får problemer med å fylle kravene til den nye pedagognormen, forteller Ingar Pareliussen, prorektor ved Dronning Mauds minne Høgskolen (DMMH), som driver førskolelærerutdanninga i Trondheim, på nettsidene til Høgskolen. Han har representert DMMH i samarbeidsprosessen.

Regjeringen har bevilget 1,3 millioner kroner til oppstart av 30 studieplasser i Kristiansund. Det tilsvarer 40 deltidsplasser. DMMH er ansvarlig for studiet mens Høgskolen i Molde deltar med deler av undervisningen.

Nettverk Nordmøre tok i fjor vår initiativet til å starte opp deltidsutdanningen. DMMH ønsket å samarbeide med en region som trenger barnehagelærere, står det på nettsida.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!