– Vi vil vise våre medlemmer at vi er på arenaer der de føler seg hjemme, og vi ønsker å få informasjon om hvordan vi skal bli en bedre fagforening for alle, sier Marianne Krogh, som er en av lederne for likestillingsutvalget i Utdanningsforbundet Oslo. Foto: Kari Oliv Vedvik

Utdanningsforbundet er på Pride for å lære

– Vi ønsker å få vite mer om hvordan vi som lærere kan tilrettelegge for alle elever, sier Marianne Krogh i Utdanningsforbundet Oslo. Denne uka er forbundet representert på stand i anledning Pride-festivalen.

Publisert

En rekke organisasjoner har stand i Pride park i Studenterlunden i Oslo sentrum. Der er også Marianne Krogh, som er en av lederne for likestillingsutvalget i Utdanningsforbundet Oslo.

Oslo Pride

Festivalen Oslo Pride 2018 arrangeres fra fredag 22. juni til søndag 1. juli.

Ifølge arrangøren, organisasjonen FRI Oslo og Akershus, er dette Norges største og viktigste feiring av skeiv kjærlighet og mangfold.

Festivalen omfatter blant annet konserter, debatter, utstillinger, stands og parade i Oslo sentrum. Ifølge FRI hadde fjorårets parade 40.000 deltakere, mens 70.000 deltok i festivalens andre arrangementer.

Tema for årets festival er familie.

– Vi vil vise våre medlemmer at vi er på arenaer der de føler seg hjemme, og vi ønsker å få informasjon om hvordan vi skal bli en bedre fagforening for alle, sier hun til Utdanning.

Pride er en festival for kjærlighets- og seksualitetsmangfold, som arrangeres av organisasjonen FRI. Festivalen varer fram til søndag med ulike arrangementer, og et høydepunkt er lørdagens parade i Oslo sentrum.

 

– Lærere må framheve mangfoldet

Marianne Krogh tror mange lærere fortsatt har en del å lære når det gjelder å omfavne hele spekteret av kjønn og familiekonstellasjoner.

– Det dreier seg blant annet om hvordan man bruker språket, slik at man for eksempel snakker om familie på en måte som dekker ulike varianter. I dag finnes mange flere typer familier: Noen består av mange foreldre, to foreldre av samme kjønn og så videre, påpeker hun.

– Hvordan har homofile lærere i skole og barnehager det i 2018?

– Med mer oppmerksomhet om temaet er det blitt bedre, blant annet takket være Pride. Men jeg har selv hatt kolleger som ikke har turt å si at de er homofile. Det kan det være ulike grunner til. Men hvis man har behov for å fortelle at man er homofil, må man kunne være åpen om det. Dersom man ikke kan det, er det et hinder vi ikke kan ha i skoler eller barnehager, understreker Marianne Krogh.

Også Utdanningsforbundets hovedsammenslutning Unio er representert på stand under festivalen. I tillegg arrangerer Unio en faglig frokost i forkant av paraden lørdag.

 

Powered by Labrador CMS