Annonse

Elvebakken, Nydalen og «Katta» er Oslos mest populære videregående skoler

Førsteinntaket til videregående skoler i Oslo er klart. Elvebakken, Nydalen og Oslo Katedralskole er de mest populære, viser oversikten fra Utdanningsetaten.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Fellesinntaket til de videregående skolene i Oslo omfatter i år 17.383 plasser mot 17.177 i fjor. Det er 17.271 søker, og i første inntaksrunde er 16.933 av dem tildelt skoleplass. Rundt 300 søkere med lovfestet rett til videregående opplæring har ikke fått en plass ennå og må fortsatt leve i spenning.

– Alle ungdommer som har rett til videregående opplæring, vil få plass, forsikrer avdelingsdirektør i Utdanningsetaten, Margaret Westgaard.

Men de får ikke vite hvilke skoler de kommer inn på før neste inntak, som er 13. august, legger hun til.

 

Sentrumsskoler populære

Elvebakken har det høyeste karaktergjennomsnittet – nemlig 54,50. Nydalen følger tett med en gjennomsnittlig poengsum på studiespesialisering på 53,50, mens Oslo Katedralskole har 52,30 og Ullern 51,20.

– Det er jo en tendens til at de mest populære skolene ligger i sentrum. Også nye skoler pleier å være populære, forklarer Westgaard.

Valle Hovin var ny i fjor og har fortsatt god søkning – ikke minst skyldes det studiespesialisering innen toppidrett.

 

Yrkesfag

Westgaard trekker ellers fram en gledelig søkning til yrkesfag. Kuben, som tilbyr yrkesfag – deriblant et nytt løp innen for elektrofaget – er populær.

Edvard Munchs modell for yrkesfag innen design, håndverk og tekstil er dessuten godt søkt, det samme er helse og oppvekst på Ulsrud og ambulansefag på Holtet videregående skole, forteller Westgaard.

– Det som er felles for disse modellene er at man får studiekompetanse. Etter endt skole kan man velge å studere videre eller begynne å gå i lære for å få fagbrev. Vi ser at dette er populære løp, sier hun.

Hun påpeker ellers at resultatene i grunnskolen i Oslo er veldig gode, og at ungdommene går ut av grunnskolen med gode karakterer.

(NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!