Annonse

Flere videreående skoler i Oslo opplever problemer med vold og trusler. Oslo-politiet er bekymret over at volden blir stadig grovere. Illustrasjonsfoto: Erik M. Sundt.

Dobling i volds- og trusselsaker på videregående skoler i Oslo

I fjor var det en dobling i tallet på rapporterte trusler og voldshendelser på videregående skoler i hovedstaden.

Annonse

Det viser tall TV 2 har hentet inn fra Utdanningsetaten i Oslo kommune. I 2015 ble det registrert 47 volds- og trusselhendelser. I 2016 var tallet 90.

Tall for 2017 er ikke tilgjengelige, men politiet sier det har vært en økning i antall voldshendelser den siste tiden. Volden har også blitt grovere. Det vet politiet fordi mange episoder blir filmet med mobilkamera.

– Tidligere ga man seg kanskje hvis en havnet på bakken, men nå ser vi at de fortsetter å sparke og slå selv om offeret ligger nede, sier leder for Felles enhet for forebygging i Oslo-politiet, Janne Stømner.

Tidligere denne uken ble det kjent via Dagsavisen at rektoren ved Stovner videregående skole har sendt en epost til sjefene i Oslo kommune der det går fram at han frykter for både elevenes og lærernes sikkerhet.

– Dette er den verste skolestarten jeg har opplevd på Stovner, sier rektor Terje Wold.

Ifølge Wold har skolen opplevd elleve voldsepisoder siden skolestart for en drøy måned siden.

Oslos skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) sier det er trygt å gå på videregående skole i Oslo og peker på at politiet sier at utfordringene hovedsakelig er konsentrert rundt 100 av 17.000 elever i den videregående skolen. Hun mener noe av økningen man kan se i voldstallene, skyldes økt rapportering.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!