Det blir etablert både ungdomsskole og videregående skole i regi av Norges Toppidrettsgymnas i Bodø etter en kommunal tabbe. Foto: Lenka, Free IMages

Etablerer toppidrettsskole i Bodø etter kommunal tabbe

Bodø får både ungdomsskole og videregående skole i regi av Norges Toppidrettsgymnas (NTG). Det skjer etter at kommunen bommet på to klagefrister.

Nå planlegger skolen å etablere seg i Bodø fra høsten 2018, ifølge skoledirektør Pia Elverhøi. Avisa Nordland skriver i at bystyret i Bodø sa nei til ungdomsskole fordi de fryktet forskjeller i samfunent ved foreldrebetaling, og at det ville ha økonomiske konsekvenser for kommunen.

Da Utdanningsdirektoratet godkjente søknaden, bestemte kommunen seg for å anke, men det skjedde to måneder etter fristen. Dermed ble anken avvist. Men kommunen hadde en mulighet til å klage på dette. Nå er også den fristen ute uten at kommunen har levert noen klage, bekrefter Øystein Rovde i Utdanningsdirektoratet.

– At det ikke ble klaget innen fristen, skyldes en saksbehandlingsfeil, sier varaordfører Synne Bjørbæk (Rødt). Hun legger til at kommunen vurderte det slik at en klage på at klagen ble avvist, ikke kom til å føre fram.

– Vi ønsker et godt samarbeid med vertskommunen, men det er ingen forutsetning for å komme i gang. Min vurdering er at vi skal lage en skole med god kvalitet, selv om vi ikke får til et samarbeid om skoleutvikling med kommunen, sier Elverhøi.

NTG har vært i tvil om etableringen av ungdomsskolen ettersom bystyret ikke ønsker den velkommen.

– Men samtidig har vi fått mange henvendelser fra andre politikere om at vi må starte, og vi har et godt samarbeid med idretten. Det var jo slik det startet, sier hun.

Fra før har NTG etablert videregående skoler i Tromsø, Bærum, Kongsvinger og på Geilo, samt ungdomsskoler i Kongsvinger og i Bærum. Til høsten åpner NTG den tredje ungdomsskolen, som skal ligge på Lillehammer. Direktoratet har godkjent ungdomsskole i Tromsø, men det er foreløpig ikke aktuelt å starte skole der fordi bystyret sier nei.

Powered by Labrador CMS