Annonse

Partileder Jonas Gahr Støre på talerstolen under åpningen av Arbeiderpartiets landsmøte 2017 i Folkets Hus i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Støre: Når en av fire unger ikke klarer å fullføre, da er det noe som svikter

Det er ikke barnas og de unges feil. Det er vi voksne som svikter, sa Jonas Gahr Støre i talen til landsmøtet i dag.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Partileder Jonas Gahr Støre brukte mye av åpningstalen til å prate om skole og barnehage.

– Siden forrige landsmøte har jeg fått mitt første barnebarn, en god gutt som nå er halvannet år. Å hente ham i barnehagen en dag i uka, er blitt ukas høydepunkt for oss besteforeldre, sa Støre.

Han kom med en liten erkjennelse først.

– Å møte travle mammaer og pappaer på vei til og fra alle døgnets gjøremål har overbevist meg at vi fortsatt skal jobbe for å hjelpe dem - småbarnsfamiliene - med en litt enklere hverdag. Litt mindre stress. Litt mer tid.

– Når en av fire ikke klarer å fullføre 13 års skole må vi innrømme at vi har mislyktes. Arbeiderpartiet vil gjøre noe med dette, sa Støre.

Han sier at det ikke er barnas og de unges feil.

– Det er vi voksne som svikter. Så hva skal vi gjøre? Svaret er tidlig innsats. Og da mener jeg tidlig. Fra ett til ti. Ikke fra første til tiende trinn. Men fra ett år til ti år, sa han, og fortsatte:

– I våre åtte år i regjering sist, gjennomførte vi barnehageløftet. Tidlig innsats i praksis. Nå må vi videre. I dag er det kun en av tre av de som jobber i barnehage som har pedagogisk utdanning og mange er ufaglærte. Derfor vil vi innføre en norm som sier at minst halvparten av de som arbeider i en barnehage skal være barnehagelærere, og vi vil sørge for at flere kan bli fagarbeidere.

 

Nyhetsbrev


Meld deg på!


 
 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!