Påskekrim - skjærtorsdag:

Lille Valentin

Okami går og skrur på TV-en. Det får han til å føle seg trygg. På TV-skjermen står det med store bokstaver: «DU ER NESTE!»

Publisert Sist oppdatert

Fortellingene er laget som en del av at foreldre ved Hasle skole i Oslo tok over undervisningen for en dag.

Utdannings journalist Sonja Holterman er forelder til en elev ved skolen. Hun skrev denne betraktningen etter å ha vært lærervikar for én dag:
«Jeg er vant til å tisse når jeg må»

  • Hver morgen fra og med skjærtorsdag til og med 1. påskedag presenterer vi korte grøssere.
    Novellesamlingene «Skrekkens skole» er skrevet av klasse 4B på Hasle skole i Oslo tilbake i 2017.

Det er kveld og Okami ligger i senga. Han gleder seg til i morgen, da har han bursdag og det er Valentinsdagen. Elvira er kjæresten hans. Hun skal komme på besøk.

– Mamma, jeg får ikke sove, roper Okami. Ingen svarer.

– Er det noen der? Han løper ned trappa. Han hører en lyd bak seg. Han snur seg.

Er det noen der? Nei, han ser ingen. Okami går inn på foreldrene sitt rom. De er ikke der. Han går til stua og der finner han en lapp hvor det står: Du er neste.

– Hæ, hva betyr det? sier han høyt. Ingen svarer. Okami går og skrur på tv`en. Det får han til å føle seg trygg. På TV-skjermen står det med store bokstaver: «DU ER NESTE!»

Hva er det som skjer, tenker Okami. Han går inn på kjøkkenet og henter en gaffel. Han er litt usikker på om han drømmer eller ikke, så han stikker gaffelen i armen. Det svir. Han drar gaffelen ut av armen og blør. Okami skjønner at han ikke drømmer.

Okami blir så sint at han kaster gaffelen. Tilfeldigvis lander gaffelen på telefonen hans, og den knuser. Han prøver å sku på telefonen, men den er død. Okami skjønner at han må gå til naboen og be om hjelp. Okami går ut på gangen. Han får ikke opp døra. Den har gått i vranglås.

Jeg sjekker vinduene, tenker han.

– Seriøst, roper han ut. Vinduene er også låst. Okami ser rundt seg i stua. Han skvetter. På veggen står det: «JEG NÆRMER MEG!»

Okami går opp på rommet sitt og tar musa, Musar ut av buret. Han koser med Musar. Plutselig ser han at det ligger en lapp i buret til Musar. Der står det: «NOEN HAR VÆRT HER!»

Plutselig skrur lyset seg av og det blir helt mørkt på rommet. Okami går et skritt før han faller ned en hemmelig trapp. Han besvimer. Okami åpner øynene og lyset er på. Han ser rundt seg. Likene til foreldrene ligger på gulvet. Musar, den tamme musa hans, sitter på hodeskallen til faren.

Okami er bundet fast til en stol. Han skriker.

– Så bra at du også kom, sier de døde foreldrene hans i kor. Okami skriker enda høyere.

Okami våkner av skriket. Han setter seg opp i senga.

Det var bare en drøm. Plutselig piper det fra mobiltelefonen hans. Han leser meldingen. Det står:

«DU ER NESTE!»

Han skrur på lyset. Musar er i buret sitt. Døra til rommet åpner seg og Elvira kommer inn. Hun kysser ham. Okami ser ikke at hun tar fram et balltre. Elvira slår ham hardt i hodet mens de kysser.

Powered by Labrador CMS