Annonse

KS advarer mot lærernorm

Nestleder i KS, Mette Gundersen (Ap), advarer landsmøtet i Arbeiderpartiet mot Utdanningsforbundets ønske om en lærernorm på skolenivå. Hun mener det vil begrense det lokale selvstyret.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Utdanningsforbundet mener forslaget fra programkomiteen i Ap, som foreslår å innføre en norm for lærertetthet på kommunenivå for de yngste elevene, er for uforpliktende. Forbundet mener normen må gjelde på hver skole, ifølge Kommunal Rapport (betalingsside).

Mette Gundersen advarer nå landsmøtet mot å hoppe på Utdanningsforbundets forslag.

– En lærernorm på skolenivå vil gå på bekostning av det lokale selvstyret og hensynet til lokaldemokratiet. Det vil også gi en bedre utnytting av lærerkreftene hvis kommunene disponerer dem selv, mener Gundersen.

– Vi må veie hensyn mot hverandre. Jeg forstår veldig godt ønsket om flere lærere, særlig på småskoletrinnet, og mener at programkomiteens forslag om en norm på kommunenivå kan bidra til det, sier hun.

 

Nyhetsbrev


Meld deg på!


 
 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!