Annonse

10 fylkeslag i Ap vil begrense velferdsaktører

Ti fylkeslag i Arbeiderpartiet vil legge begrensninger på private velferdsaktørers mulighet til å ta ut overskudd.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Hordaland Ap har sendt inn en uttalelse om at «fellesskapets penger skal gå til gode velferdstjenester, derfor må vi begrense muligheten for å ta ut profitt».

– Det handler om å slå ring om fellesskapet, sier fylkesleder Hans Erik Ringkjøb, men understreker at han ikke tar til orde for et forbud mot profitt. Flere andre mener intensjonen er god, men vil ikke nødvendigvis binde seg til ordlyden Hordaland har valgt, skriver  Klassekampen.

– Jeg liker at vi får mest mulig ut av de offentlige kronene. Telemark vil ha begrensninger i utbytte når det gjelder velferd i privat regi. Vi har pekt på barnehager og asyl, men også generelt, sier fylkesleder og stortingsrepresentant Terje Aasland.

Han får støtte fra nabofylket Aust-Agder, som mener barnehagesektoren er stedet å begynne. Også andre trekker fram barnehagene, skriver avisen.

Oslo og Vestfold sier de ikke ønsker videre innstramninger, og flere fylker har ikke tatt stilling til Hordalands innspill ennå.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!