Annonse

54 kommuner er nå realfagskommuner. Arkivfoto: Utdanning

Her er de nye realfagskommunene

Fra høsten kan ytterligere elleve kommuner kalle seg realfagskommuner. Det er en del av regjeringens satsing på realfag.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Totalt er dermed 54 kommuner med i satsingen, som startet i 2015.

– Noen av de nye realfagskommunene har i dag mange elever på lavt nivå som de vil løfte. Andre kommuner vil jobbe for å få flere elever helt i toppen, forklarer kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

De nye realfagskommunene er Nannestad i Akershus, Nedre Eiker i Buskerud, Lebesby i Finnmark, Hemnes, Sørfold og Øksnes i Nordland, Vestre Slidre i Oppland, Berg og Lenvik i Troms og Vestfold-kommunene Re og Sandefjord.

– Akershus og Nordland er de fylkene som nå får flest realfagskommuner. Realfagskommunene er viktige forbilder for andre når det gjelder arbeidet med matematikk og naturfag fra barnehagen og ut hele grunnopplæringen, sier Røe Isaksen.

(©NTB)

 

Nyhetsbrev


Meld deg på!


 
 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!