Annonse

Det er flere som kan stemme ved dette valget enn ved forrige stortingsvalg. Arkivfoto: Paal Svendsen

112.000 flere med stemmerett ved årets valg

3.756.400 personer har stemmerett ved årets stortingsvalg. Det er en økning på 112.800 fra 2013, viser nye tall fra SSB.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Det er i aldersgruppa over 45 år at økningen har skjedd, og spesielt blant dem mellom 67 og 79 år. Denne aldersgruppa utgjorde i 2009 18 prosent av de stemmeberettigede og ved valget i høst vil det utgjøre 21 prosent. Aldersgruppa som faller mest er de mellom 24-44 år - de faller fra 34 til 31 prosent, ifølge SSB-statistikken «Stortingsvalet, personar med røysterett».

Det er om lag 250.000 førstegangsvelgere i år, og det er omtrent det samme antallet som ved forrige valg.

Det er 38.200 personer med innvandrerbakgrunn som er førstegangsvelgere.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!