Annonse
Terje Skyvulstad fortsetter som første nestleder mens Hege Valås er valgt til andre nestleder i Utdanningsforbundet. Foto: Tom Egil Jensen
Terje Skyvulstad fortsetter som første nestleder mens Hege Valås er valgt til andre nestleder i Utdanningsforbundet. Foto: Tom Egil Jensen

Terje Skyvulstad og Hege Valås valgt som nestledere

Terje Skyvulstad er enstemmig valgt som første nestleder i Utdanningsforbundet. Hege Valås ble enstemmig valgt som andre nestleder.

Annonse

Skyvulstad er 58 år og har lang erfaring som hovedtillitsvalgt og fylkesleder i Østfold fra 2003.

 

Har tro på trio

- Da han ble valgt inn i sentralstyret i 2012, markerte han seg som tydelig og medlemsnær. Han har bred erfaring med forhandlinger, og det er en kompetanse Utdanningsforbundet har bruk for, sier Gunn Marit Haugsbø, leder av valgkomiteen.

Det var en rørt og glad Skyvulstad som gikk på talerstolen.

- Det skal bli spennende å jobbe med sakene vi blir enige om. Lykke til videre. Jeg er stolt over at dere har tro på meg, sa Skyvulstad i takketalen.

Han skal nå lede forbundet sammen med Steffen Handal, som ble valgt i går, og Hege Valås.

- Dette er et team som jeg har stor tro på. Jeg har jobbet med Steffen i ledelsen og kjenner Hege svært godt fra sentralstyret, sier Skyvulstad til Utdanning.

 

Valås ny andre nestleder

- Tusen, tusen, tusen takk. Jeg er glad og veldig stolt. Jeg er kjempeklar for å gå inn i ledelsen nå, sa Valås.

Valås er 48 år og ble valgt inn som vara i sentralstyret i 2006, og som ordinært medlem i 2009. Hun har ledet organisasjonsutvalget og kontaktforum barnehage.

- Hun har høy legitimitet i fylkeslagene, sier Haugsbø.

Valås sier det er veldig viktig for organisasjonen akkurat nå at ledelsen ble valgt enstemmig.

Fra å ha vært en ledertrio bestående av tre damer (Mimi Bjerkestrand, Haldis Holst og Ragnhild Lied, red.anm.), via en trio med Ragnhild Lied som leder og to menn som nestledere, blir det nå en mann som leder og en mann og en kvinne som henholdsvis første og andre nestleder.

- Jeg ser poenget med å ha en kjønnsnøytral balanse, men vi som nå sitter i ledelsen, har en samlet erfaring og kompetanse som er bra for forbundet, sier Valås.

- Hvilke saker ser du fram til å jobbe med?

- Vi skal nå se hva landsmøtet vedtar. Så skal vi sette oss sammen med sentralstyret og bestemme kursen videre basert på det som vedtas her på landsmøtet. Men jeg ser signaler som krever en tydeligere ledelse og at vi må stake ut en litt tøffere kurs på vegne av medlemmene våre, sier Valås.

Sin siste arbeidsplass før hun ble heltids tillitsvalgt, hadde Hege Valås som pedagogisk leder i Trondheim.

_____________________

 

Hei!

Kommentering av artikler er ikke tillatt mellom midnatt og 06:00.
Velkommen tilbake!

 

_________________________