Rask avgjørelse om 12-årig skoleløp

Å korte utdanningsløpet ned til 12 år kan allerede i vår bli en sentral problemstilling i kvalitetsutvalget som Kristin Clemet har nedsatt.

Kvalitetsutvalget er nedsatt for å vurdere innhold, kvalitet og organisering av grunnopplæringen. Clemet har i mandatet for utvalget vektlagt forslagene i utredningen fra Holden-utvalget som går inn for å redusere grunnutdanningen med ett år for å få folk raskere i arbeid.
 
- Utdanningsforbundet håper kvalitetsutvalget vil analysere hva som fremmer kvalitet i skolen før de konkluderer med at nedkorting av skoleløpet er et godt virkemiddel, sier leder av grunnskoleseksjonen i Utdanningsforbundet, Haldis Holst.
 
- Utdanningsforbundet kan foreløpig ikke se at en nedkorting av skoleløpet er et godt virkemiddel for å fremme kvalitet, sier Holst.
Hun frykter at en nedkorting av skoleløpet vil føre til en bråere overgang mellom barnehage og skole, og dessuten at elever som slipper tidligere fra ungdomsskolen må gjøre videre utdanningsvalg som de ikke er modne til.
 
Holst peker også på at det kan bli vanskelig å få ungdom i videregående utplassert i arbeidslivet.
 

Powered by Labrador CMS