Nærmere 5 prosent av barn i Oslo sier at de ofte ble plaget av andre barn slik at de blir lei seg. Foto: Paal Svendsen
Nærmere 5 prosent av barn i Oslo sier at de ofte ble plaget av andre barn slik at de blir lei seg. Foto: Paal Svendsen

– Ansatte i barnehage har plikt til å stanse mobbing

Oslo kommune har laget retningslinjer som skal forhindre i mobbing i barnehagen. Ansatte har nå plikt til å hindre mobbing.

Publisert

– Bystyret i Oslo har vedtatt en opptrapping av arbeidet mot mobbing og man er tydelig på at arbeidet må starte i barnehagen, sier byråd i Oslo, Tone Tellevik Dahl, til Utdanning.

I 2015 ble det gjennomført en trivselsundersøkelse blant de eldste barna i barnehagene i Oslo. Nærmere 5 prosent av barna svarte at de ofte ble plaget av andre barn slik at de blir lei seg.

– Oslo innfører nå en aktivitetsplikt som innebærer at alle skoler og barnehager i Oslo må ha egne handlingsplaner mot mobbing, sier Tellevik Dahl. Tidligere i år kom «Overordnede retningslinjer for barnehagens handlingsplaner mot mobbing.»

 

Trygg barnehagedag

– Alle ansatte i barnehagen har en plikt å ta grep slik at alle barn får en trygg og inkluderende barnehagedag. Alle barn har rett til å trives i barnehagen. Barnehagen skal i samarbeid med foresatte aktivt jobbe for en barnehage fri for mobbing, sier Tellevik Dahl.

– Oslo kommune går enda ett skritt lengre ved å innføre en trivselsundersøkelse blant de eldste barna i Oslo-barnehagen. Dette skal sikre og ivareta «barns rett til medvirkning» og barnas egen opplevelse av trivsel i barnehagen, sier Tellevik Dahl.

Powered by Labrador CMS