Utdanning besøker fylkesårsmøter over hele landet

Samtlige fylker får besøk av redaksjonen i Utdanning i mai under fylkesårsmøtene til Utdanningsforbundet. De første fylkesårsmøtene er nå i gang.

Publisert

Kom gjerne med tips til oss når du ser oss!

Hordaland: 4.-6. mai

Vestfold: 5.-6. mai

Akershus: 5.-7. mai

Buskerud: 5.-7. mai

Hedmark: 5.-7. mai

Telemark: 5.-7. mai

Søt-Trøndelag: 5.-7. mai

Rogaland: 5.-7. mai

Nord-Trøndelag: 6.-7. mai

Finnmark: 6.-8. mai

Møre og Romsdal: 6.-8. mai

Oppland: 6.-8. mai

Oslo: 6.-8. mai

Sogn og Fjordane: 6.-8. mai

Østfold: 6.-8. mai

Nordland: 6.-8. mai

Troms: 6.-8. mai

Aust-Agder: 20.-21. mai

Vest-Agder: 27.-28. mai

Journalister fra Utdanning skal bruke første og siste uka av mai til å reise land og strand rundt for å dekke det som skjer på Utdanningsforbundets fylkesårsmøter. Disse arrangeres i forkant av landsmøtet i november.

Vi bruker hashtag #udffylke15  på Twitter

 

En av de store sakene som skal diskuteres, er opprettelsen av et profesjonsetisk råd.

Ifølge en rundspørring gjort av Utdanning kjenner lærere godt til lærernes profesjonsetiske plattform.

 

På landsmøtet for 3 år siden ble den profesjonsetiske plattformen diskutert. Mange lokallag har behandlet opprettelsen av et råd. Nå skal fylkesårsmøtene gjøre det samme, og i november skal landsmøtet si sitt om de vil ha et råd som skal se på etiske utfordringer i barnehage og skole.

Flere andre yrkesgrupper har etiske plattformer, deriblant journalister og redaktører. For dem er det også opprettet et råd, Pressens Faglige Utvalg (PFU) som er det utøvende organet som skal sikre etterlevelse av Vær varsom-plakaten.

Leder for Norsk Journalistlag, Thoma Spence, sa til Utdanning tidligere denne måneden at pressen har opprettet dette for å holde orden i eget hus.

– Og for å bevare og styrke den må publikum oppfatte oss som seriøse. Vi må være åpne og ydmyke og ha en institusjon som tar hånd om klager fra publikum på en seriøs måte. Da må vi ha et sett normer og regler som vi kan vurdere journalistisk arbeid opp mot.

Spence sier det er «kritisk og avgjørende» for norske medier at arbeidsgiver er med på laget.

– Hvis ikke kan man operere med flere regelsett, hvor bare den ene part er bundet og føler seg forpliktet. Da blir det svekket, sier han.

Powered by Labrador CMS