Lærerutdanninga på Stord har fortsatt 65 ledige plasser.

Stord: 65 av 90 ledige plasser på lærerutdanninga

Grunnskolelærerutdanninga på Stord har 90 plasser, men bare 25 studenter har takket ja. Også i resten av landet sliter høyskolene med å fylt opp lærerstudiene.

Publisert Sist oppdatert

På Stord har høyskolen planlagt å undervise 54 grunnskolelærerstudenter for 1. til 7.trinn, men det var få søkere og bare 14 har takket ja til studieplass. Også grunnskolelærer 5.-10.trinn hadde få søkere, og her er bare 11 av 36 plasser fylt. Det viser en oversikt Samordna opptak har laget for utdanningsnytt.no. Høyskolen legger likevel ikke ned studiet.

Bodil Kjesbo Risøy ved Høgskulen på Vestlandet.

– Stord har for svake søkertall, og vi jobber med et opplegg for å gjøre det mer attraktivt å studere til lærer her, sier Bodil Kjesbo Risøy.

Hun er leder for studieprogrammene for grunnskolelærerutdanningen ved Høgskulen på Vestlandet. For de 25 studentene som har takket ja til plass går studiet som planlagt.

– Studiet blir ikke avlyst, og studentene blir ikke omplassert. Vi skal gi dem et godt tilbud, lover Risøy.

Les også: 60 lærerstudier mangler studenter

498 ledige plasser

Levanger, Mo i Rana, Hamar, Bodø og flere steder rundt om i landet mangler lærerstudenter. Men det er ikke bare mindre studiesteder som sliter med å få fylt opp plassene på lærerstudiet. I Oslo var det før helga 23 ledige plasser på grunnskolelærerutdanninga 1. til 7.trinn, og Bergen, Drammen og Stavanger har heller ikke fylt opp studieplassene sine.

498 studieplasser til lærerutdanninger var fortsatt ledige før helga, viste tall fra Samordna opptak. Til sammen tilbyr høyskoler og universiteter 5101 studieplasser til grunnskolelærer, lektor og faglærerutdanninger.

Mange møter ikke

– I realiteten vet vi at mange søkere som takker ja til studieplass ikke møter til studiestart. Dette gjelder spesielt søkere som får studietilbud gjennom ledige studieplasser, sier August Peter Brådalen Sonne i statistikkavdelingen ved Samordna opptak.

Powered by Labrador CMS