UDF-leder Steffen Handal.

– Lærere har fortsatt et ansvar selv om skolene stenger

– Dette er en ekstraordinær tid, og vi lærere må stille opp. Jeg er sikker på at lærere i Norge kommer til å strekke seg langt for barna og elevene sine, sier Utdanningsforbundets leder, Steffen Handal.

Publisert Sist oppdatert

Alle skoler og barnehager i Norge ble stengt kl 18 i dag. Leder av Utdanningsforbundet, Steffen Handal, appellerer til forbundets medlemmer.

– Vårt ansvar som lærere opphører ikke selv om elevene ikke skal møte på skolen - eller i barnehagen, for den saks skyld. Jeg oppfordrer lærerne til å være kreative og finne nye måter å få gjort jobben på, sier han.

– Og kjenner jeg denne profesjonen rett, kommer de til å få til mye. Jeg registrer at flere tusen lærere i skolen allerede har organisert seg i en Facebook-gruppe for å utveksle ideer om hvordan de skal følge opp elevene sine.

Noen åpne skoler

På pressekonferansen som statsministeren og helseministeren holdt tidligere i dag uttalte de blant annet at foreldre som jobber i samfunnskritiske yrker, som for eksempel helsevesen, brannberedskap og lignende, måtte sikres tilsyn med sine barn.

– Myndighetene har varslet at det vil bli nødvendig å holde noen skoler og barnehager åpne for barn og elever av foreldre som samfunnet må ha ute i jobb. Og det finnes også barn som har en slik hverdag at de har behov for et omsorgstilbud, disse barna og elevene må også sikres, sier Steffen Handal.

– Hvordan skal lærere drive opplæring?

– Det skal ikke jeg bestemme. Men norske lærere er meget kreative, og de kommer helt sikkert til å bruke både ny og gammel teknologi. Kanskje de utvikler nye metoder som aldri har vært brukt før også? Jeg stoler på at de gjør alt de kan for å bidra. Dette er ekstraordinære tider, da må vi alle brette opp ermene og bidra, sier lederen av Utdanningsforbundet.

Powered by Labrador CMS