Det blir ikke mer massetesting ved Oslo-skoler likevel.

Oslo snur om massetesting ved skolene – vil bare teste ved utbrudd

Torsdag kveld snur byrådet i Oslo om massetesting ved skolene. Nå skal det i stedet testes ved utbrudd.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser byrådet torsdag kveld.

I en e-post til Utdanningsnytt skriver kommunikasjonssjef Karin Steenstrup at de går bort fra den opprinnelige strategien - som var å fortsette massetestingen av elever og ansatte ved ungdomsskoler og videregående skoler frem til høstferien. I stedet skal det først testes dersom det er et smitteutbrudd ved den enkelte skole.

Byrådet utdyper ikke bakgrunnen for at de snur, men det skal være gjort en ny vurdering av Helseetaten.

Mer informasjon skal komme fredag formiddag. Da vil det også bli sendt ut oppdatert informasjon til skolene.

Spent på smitteutviklingen

I et intervju med Utdanningsnytt publisert torsdag ettermiddag uttaler skolebyråd Inga Marte Thorkildsen at hun er glad for at skolene kan åpne på grønt nivå mandag.

– Jeg er glad for at smittetallene fortsatt er forholdsvis lave, selv om vi har sett en økning i det siste, sa Thorkildsen.

– Men når jeg ser på smitteutviklingen i en del andre land så er jeg jo også litt spent på om vi klarer å holde smitten tilstrekkelige nede utover høsten, slik at vi kan fortsette på grønt nivå. Det kan jo ikke utelukkes at en eventuell økning i smitte gjør det nødvendig å innføre gult nivå igjen. Alle skoler og barnehager må fortsatt ha beredskap til å endre nivå dersom smitten øker.

Powered by Labrador CMS