Terje Skyvulstad, nestleder i Utdanningsforbundet.
Terje Skyvulstad, nestleder i Utdanningsforbundet.

UDF fornøyd med fortsatt mulighet for rødt smittevern

Nestleder i Utdanningsforbundet Terje Skyvulstad er glad for at kommuner med høyt smittetrykk fortsatt kan ha rødt smittevernnivå i skolene.

– Jeg er også glad for at skolene får tida fram til helga til å legge om fra rødt til gult nivå. Det tar tid å omorganisere skoler, og nå får de den tida, sier Skylvulstad.

Mandag ble det klart at ungdomsskoler og videregående skoler kan gå tilbake til gult smittevernnivå, men statsminister Erna Solberg oppfordret kommuner med høyt smittepress til å vurdere å holde på rødt nivå. De blir også bedt om å vurdere om rødt nivå er nødvendig i barneskoler og i barnehager.

Les også: Barneombudet glad for tiltakslettelser for barn og unge

Overfor NTB nevner kunnskapsminister Guri Melby Oslo og enkelte av de større byene i Viken, der det er høyt smittetrykk, som kommuner som bør holde på rødt nivå.

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, varslet mandag at Oslofolk må belage seg på å leve med strenge tiltak også fremover. Han lover imidlertid å prioritere barn og unge når tiltaksnivået kan bli lettere. Onsdag kommer den videre fasiten for hovedstaden.

– Vi gleder oss over at tiltak som belaster barn og unge ikke varer for lenge. Og så stoler vi på at de som bestemmer, tar avgjørelser etter gode smittevernråd fra helsemyndighetene. Det gjelder også de som tar avgjørelser lokalt. Og vi er som sagt glad for at det lokale rådet kan være å ha rødt nivå om smittetrykket er høyt, sier UDF-leder Terje Skyvulstad.

Powered by Labrador CMS