Ni av ti elever som studieforberedende øverst på ønskelista i fjor fikk ønsket oppfylt.

Ni av ti elever på studieforberedende fikk førstevalget oppfylt i fjor

Ved skoleopptaket i fjor fikk 73.500 elever registrert ønske om utdanningsprogram. Ni av ti som hadde studieforberedende som førstevalg, fikk dette oppfylt.

Publisert Sist oppdatert

Det er nye data fra Statistisk sentralbyrå (SSB) om skoleopptaket for 2020/21 som viser i hvilken grad de som søkte videregående opplæring i fjor, fikk ønskene sine oppfylt. En tidligere studie har vist at elever som får førsteønsket sitt oppfylt, har noe større sjanse for å gjennomføre videregående på normert tid.

For fjoråret vises det til at 89 prosent av elvene som søkte på studieforberedende utdanningsprogram, fikk oppfylt sitt førsteønske. Når det gjelder yrkesutdanning er tallene lavere. Der fikk 84 prosent oppfylt førsteønsket sitt.

Deler man det mellom jenter og gutter fikk 86 prosent av jentene som søkte yrkesfag, oppfylt førsteønsket, mens bare 82 prosent av guttene fikk det samme.

Les også: Tybring-Gjedde (H) er opprørt over forslaget til nye inntaksmodeller i Oslo-skolen

Lavest andel av dem som fikk førsteønsket oppfylt, finnes blant elever på medier og kommunikasjon, der 29 prosent hadde et annet valg på førsteplass. Blant elever på yrkesfag hadde 30,6 prosent av elevene på salg service og reiseliv et annet valg på topp.

Blant elevene på musikk, drama og dans var det bare 7,5 prosent som hadde et annet valg på topp da de søkte.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS