Alle nyutdannete, britiske lærere får opplæring i hvordan de skal avdekke mentale plager blant elever, og hva de skal se etter. Ill.foto: Pixabay
Alle nyutdannete, britiske lærere får opplæring i hvordan de skal avdekke mentale plager blant elever, og hva de skal se etter. Ill.foto: Pixabay

Lærere skal trenes i å se etter psykiske plager hos elever

Myndighetene i Storbritannia er bekymret for den mentale helsesituasjonen i den yngste delen av befolkningen, og ber landets lærere om hjelp.

Publisert

Alle nyutdannede lærere skal læres opp til å kunne avdekke om elevene deres har psykiske plager, kunngjorde nylig britenes forrige statsminister, Theresa May.

Hun har lovet ekstra ressurser til skoler slik at de som jobber der, skal få tilstrekkelig opptrening i å se etter slike plager hos elevene.

Økt bruk av smarttelefon og mindre kontakt med venner og familie skal ha skylden for at forskere ser en økning i utbredelsen av psykiske plager. Ifølge en artikkel på Dailymail.co.uk er 8000 briter spurt om alt fra sexlivet til økonomi, arbeid og hvor godt de sover. Britene havner på 60,4 poeng på en skala fra 0 til 100. Det er en liten nedgang fra i fjor, og Theresa May mener dette er for lavt.

Hun tok tak i dette fordi hun ville gjøre noe med britenes nedadgående psykiske helse, og det kan virke som det skal være noe av det hun vil bli husket best for når hun forlater kontoret i Downing Street nr. 10.

– Altfor mange av oss har personlig sett de fæle konsekvensene av psykiske plager; derfor er dette en personlig prioritering for meg, sier May.

Alle nyutdannede lærere får opplæring i hvordan de skal avdekke mentale plager og hva de skal se etter. De får også en oppfølgingsplan i bunn som de skal kunne støtte seg til.