Student brukte 3,9 prosent av egen tekst på eksamen – utestengt i ett år

En sykepleierstudent er utestengt fra Universitetet i Agder i ett år for å ha plagiert seg selv på eksamen.

Karina Roksvåg Skjold plagierte 194 ord av sin egen, tidligere eksamensoppgave, skriver Agderposten. Det tilsvarte 3,9 prosent av den nye besvarelsen.

Selvplageringen førte til utestengelse siden 21-åringen ikke oppførte sin tidligere oppgave som kilde på den nye eksamenen.

– Det var så lite, og hvis jeg hadde skrevet rett av fra pensumboka, hadde jeg skjønt det, men det var jo mine ord fra forrige gang jeg hadde eksamen, sier hun.

Universitetet i Agder ønsker ikke å kommentere den konkrete saken.

– Generelt er det samme krav til kildehenvisning ved bruk av tidligere, egne besvarelser som ved bruk av andre kilder. Dette framgår tydelig både av UiAs forskrift om studier og eksamen og av informasjonen om kildehenvisning og fusk på våre nettsider, sier utdanningsdirektør Greta Hilding.

I april konkluderte Oslo byfogdembete at gjenbruk av egen tekst fra tidligere eksamensoppgaver er fusk når det ikke oppgis som kilde på en ny eksamen. Saken gjaldt en student ved Universitetet i Oslo som hadde brukt 18 prosent av en tidligere eksamensbesvarelse da han tok et nytt fag.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS