Øk minstefradraget for pensjonistene

At regjeringen i forslag til revidert statsbudsjett for 2017 vil øke minstefradraget for pensjonistene fra 29 til 31 prosent, er selvsagt positivt.

Men det er bare et lite skritt på veien mot likebehandling av pensjonister og yrkesaktive, siden minstefradraget for sistnevnte er 43 prosent.

Dette innlegget ble først publisert i Utdanning nr. 11/2017.

Årets trygdeoppgjør vil som ventet, på tredje året, føre til nedgang i kjøpekraften for landets pensjonister. Ikke underlig at organisasjonene nok en gang nektet å skrive under protokollen. Trygdeoppgjøret er nå mer matematikk enn politikk. Organisasjonene ble visstnok kjent med regjeringens forslag i et møte som varte i hele 10 minutter. Trygdeoppgjøret bør etter min mening få en politisk behandling i Stortinget før sommerferien.

Det ble ikke reist felleskrav fra de elleve pensjonistorganisasjonene denne gangen, men Pensjonistforbundet, Funksjonshemmedes fellesorganisasjon og Samarbeidsforumet for funksjonshemmedes organisasjoner fremmet blant annet krav om at forhandlingsretten i de årlige trygdeoppgjørene gjeninnføres, at regjeringen sørger for at pensjonistene ikke får negativ kjøpekraftsutvikling og at regelen om at pensjonene automatisk reguleres 0,75prosent lavere enn lønnsveksten, bortfaller.

Kilder: Revidert nasjonalbudsjett 2017, Aftenposten.

 

Powered by Labrador CMS