Det blir fortsatt matpakke på norske skoler.

Regjeringen lovte skolemat, men har ikke satt av penger til det

Regjeringspartiene gikk til valg på at elevene skulle få gratis skolemat. Men i forslag til statsbudsjett er det ikke satt av en krone til mat til elevene. – Hurdalsplattformen skal innføres over flere år, er svaret.

Publisert Sist oppdatert

Skolemat har vært en kampsak for partiene i regjeringen, og på sin hjemmeside skriver Arbeiderpartiet at de vil: "Gi alle elever et sunt og enkelt skolemåltid hver dag, med brødmat, melk, frukt og grønt."

Senterpartiets landsmøte i år vedtok at partiet ville innføre gratis skolemat til alle elever. "Senterpartiet vil innføre et sunt skolemåltid for elever i grunnskolen og videregående skole som utformes i samarbeid mellom hjem, skole og kommune. Det skal ikke kunne kreves egenandel."

SV, som er regjeringens støtteparti og har vært med på å utforme forslag til statsbudsjett skriver på sin hjemmeside at de vil: "Innføre gratis og sunn skolemat. Næring er viktig for læring."

– Fikk ikke regjeringen med på midler til skolemat

I Hurdalsplattformen, regjeringens oversikt over politikken de vil føre de kommende årene, har partiene fortsatt med saken om skolemat, men her står det at innføringen av skolemat skal skje gradvis. Likevel er det ikke satt av penger til skolemat på budsjettet.

SV har forhandlet med regjeringen om statsbudsjettet, men sier de fortsatt ønsker penger til skolemat selv om de ikke fikk det i denne omgangen.

– Vi fikk ikke med oss Ap og Sp på mer midler til skolemat. Men vi har det i SVs budsjettforslag, så dette skal vi kjempe videre for. Vi får ikke gjort alt på et budsjett, sier Freddy André Øvstegård fra SV. Øvestgård sitter i Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.

Regjeringen mener skolemat kan komme inn i budsjettet på et senere tidspunkt.

– Hurdalsplattformen skal gjennomføres over flere år. Dette er fortsatt en viktig prioritering for regjeringen, og noe vi vil komme tilbake til i senere budsjettrunder. I mellomtiden vil vi samle erfaringer og være i dialog med aktørene, før vi starter opp dette arbeidet fra nasjonalt nivå. Det er mange fylkeskommuner og enkeltskoler som har gode og kreative løsninger på dette i dag, statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Karl Kristian Bekeng .

Powered by Labrador CMS