Bergen stopper ordningen med test for karantene for barn og unge under 18 år.

Bergen dropper ordningen med test for karantene i skoler og barnehager

Testkapasiteten i Bergen er sprengt. Nå dropper kommunen ordningen med test for karantene for barn og unge under 18 år.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver VG.

Ifølge avisen var det 117 nye smittetilfeller av koronaviruset i Bergen kommune torsdag. Det er det høyeste antallet hittil i år.

– Med så mange smittede er smittesporingsarbeidet sterkt belastet og i fare for å bryte sammen. Byens innbyggere har tidligere i pandemien vist at de kan brette opp ermene når det trengs, og nå er det nødvendig at folk tar større ansvar dersom de blir smittet, sier smittevernoverlege Egil Bovim på kommunens hjemmesider.

Bovim har tidligere varslet at de ville vurdere om ordningen med test for karantene for barn og unge måtte stoppes. Det besluttet de å gjøre torsdag.

– Selve systemet har bidradd til svært lange køer på vaksinasjonsstedene. Samtidig har vi høye smittetall og hele kommunens tjenesteapparat knyttet til TISK-strategien er under kraftig press. Jeg har derfor besluttet å suspendere ordningen inntil videre, sier Bovim i en pressemelding.

Kommunen skal møte helseminister Bent Høie torsdag ettermiddag for å diskutere videre strategi.

Les også: Bergen satte av 2800 vaksiner, 470 skole- og barnehageansatte møtte opp

Munnbind-påbud

Også i Trondheim er det registrert 68 nye tilfeller av korona-viruset. Blant dem som har testet positivt er det ifølge kommunen mange barn og ungdom i skolealder.

Torsdag ble det klart at kommunen gjeninnfører påbud om bruk av munnbind igjen. Påbudet gjelder til 7. september.

Powered by Labrador CMS