Smittevernoverlege i Bergen, Egil Bovim.

Smitteoverlege i Bergen: – Fungerer ikke karantenefritaket stopper vi det

Smittevernoverlegen i Bergen er ikke skråsikker på at prosjektet med karantenefritak for skoleelever vil fungere.

Publisert

– Vi vet ikke om dette fungerer. Men vi skal bruke helgen på å få dette i gang. Går smittetrykket ned, så kan vi si at tiltaket er verd å ta vare på. Om vi ser at det ikke fungerer slik vi vil, så kan vi stoppe det, sier smittevernoverlege i Bergen, Egil Bovim til BA.

I Bergen har smittetrykket vært høyt den siste tiden og i løpet av den første skoleuka denne høsten var det registrert smitte ved elleve skoler, og flere hundre barn var i karantene.

Nå rigges det for det nye testsystemet, som FHI åpnet for i juni, der skolebarn kan testes ut av karantene. I løpet av helgen skal det settes opp teststasjoner på flere av byens helsestasjoner for at foreldre kan ta barna sine der og ta en hurtigtest. På den måten håper en at belastningen skal bli minst mulig for skolebarna.

Les også: Halvparten av skole- og barnehageansatte fullvaksinert

UDF: – Behold karanteneordningen

I tillegg til smittevernoverlegen er også byrådsleder Lubna Jaffery (Ap) spent på om tiltaket vil fungere når smittetrykket er såpass høyt blant de unge.

– Vi må se om dette er det rette tiltaket for Bergen, sier Jaffery til BA.

Utdanningsforbundet i byen er klare på at de helst ville beholdt karanteneordningen. Nestleder Eirik Lilleheil forteller at flere av forbundets medlemmer opplever det såkalte karantenefritaket som utfordrende.

– Spesielt har vi mottatt bekymringer fra dem som er uvaksinerte om at dette oppleves som veldig utfordrende, å ikke vite om man går blant smittede barn eller ikke, sier Lilleheil.

Powered by Labrador CMS