Nordtvet gård barnehage er tegnet av sivilarkitekt Cecilie Wille og sivilarkitekt Caroline Støvring. Foto: Finn Ståle Felberg
Nordtvet gård barnehage er tegnet av sivilarkitekt Cecilie Wille og sivilarkitekt Caroline Støvring. Foto: Finn Ståle Felberg

Barnehage er finalist til arkitekturpris

Nordtvedt barnehage er en av tre finalister til Oslo bys arkitekturpris.

Publisert

- Med Nordtvet gård barnehage har arkitekt og utbygger gitt et flott tilskudd til lokalområdet på Kalbakken. Det har blitt et lekent, vakkert og varig anlegg, sier juryen i sin begrunnelse for å nominere barnehagen til finalist.

Det er Oslo kommune som melder dette på sine nettsider.

Gårdsbarnehage

Barnehagen er nærmeste nabo til besøksgården Nordtvet gård. Juryen trekker også fram at gården og barnehagen går svært godt sammen.

Barnehagen presenterer seg sjøl som en gårdsbarnehage med lett dyrehold og jordbruk.

Vekker nysgjerrighet

- Bygget stikker seg ut i en ellers relativt ensartet bebyggelse fra 1950- og 60-tallet, i et område hvor det bygges lite nytt. Jeg synes det er flott at et barnehagebygg kan vekke nysgjerrighet, noe dette bygget gjør, sier leder for byutviklingskomiteen i Oslo, Anders Rødverg-Larsen i en pressemelding.

De to andre finalistene er Vega Scene og gateanlegget i Deichmans gate og Wilses gate i sentrum.

Blant de 25 kandidatene til prisen var også Holmen skole og Kilden barnehage.

For få kandidater

– Jeg syns ikke 25 ambisiøse prosjekter i året er nok for en by som Oslo. Det burde vært mange flere. Men kandidatene viser at det finnes en vilje til å få til bygg og anlegg som er noe mer enn bare "forventet standard" i både offentlig og privat sektor, sier Ellen Hellsten, leder av Rådet for byarkitektur på hjemmesida til kommunen.

Vinneren kåres 17.oktober.

Powered by Labrador CMS