Elever på Lilleborg skole i Oslo holdes innendørs på grunn av pågående politiaksjon. Foto: Wikimedia Commons
Elever på Lilleborg skole i Oslo holdes innendørs på grunn av pågående politiaksjon. Foto: Wikimedia Commons

Elever ble holdt inne etter at skudd ble avfyrt på Torshov i Oslo

Elever på Lilleborg skole og barn i Sagene barnehage ble holdt innendørs på grunn av den pågående politiaksjonen på Torshov i Oslo.

Publisert   Sist oppdatert

En 32 år gammel mann er siktet for drapsforsøk etter ambulansedramaet i Oslo tirsdag. Også en 25 år gammel etterlyst kvinne er pågrepet. Begge beskrives som kjenninger av politiet.

Kvinnen er foreløpig siktet for befatning med skytevåpen.

Dramatisk

Politiet måtte iverksette ekstraordinære tiltak for å stanse det de beskriver som «en gal manns ferd» etter ambulansekapringen på Rosenhoff i Oslo ved 12.30-tiden.

Ambulansen ble stanset på Torshov i en væpnet politiaksjon, og mannen ble pågrepet. I bilen fant politiet to våpen – en hagle og en Uzi maskinpistol. I tillegg er det funnet narkotika.

– Det som er særdeles alvorlig og beklagelig, er at gjerningsmannen bevisst har kjørt bilen opp på fortau for å ramme tilfeldige ofre, framholdt konstituert visepolitimester i Oslo Johan Fredriksen på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

– Krevende politiaksjon

Blant dem som ble truffet, var en barnevogn med et tvillingpar på sju måneder. Begge ble kjørt til Ullevål sykehus, men uten alvorlige skader. Også et eldre ektepar ble kjørt til legevakta med lettere skader.

Politiet forsøkte tre ganger å stanse ambulansen ved å skyte mot den, opplyser Fredriksen, som beskriver den massive politiaksjonen som «krevende».

– Vi måtte stoppe denne galmannsferden raskest mulig, sier han.

På Torshov lyktes politiet med hjelp av ambulansetjenesten å stanse den kaprede ambulansen ved å kjøre inn i den fra to kanter.

32-åringen er nå siktet for drapsforsøk. Han har så langt ikke vært mulig å avhøre, ifølge politiet.

På det nåværende tidspunktet er det ikke aktuelt å sikte noen av de involverte for terror, opplyser politiinspektør Grete Lien Metlid til NTB.

Elever og barn ble holdt inne

Lilleborg skole ligger like i nærheten av åstedet. Mens aksjonen pågikk ble elevene holdt innendørs.

Skolen sendte ut en melding til elevenes foresatte.

– Skolen mottok kl. 12.40 melding fra flere foresatte og naboer om skyting oppe ved Oksefontenen. Elever som befant seg i skolegården, ble sendt til klasserommene og alle dørene til byggene ble låst, skriver skolen klokken 13.08.

Lilleborg skole opplyste i 14-tiden at barn hentes av foreldre og får lov til å forlate skolen.

Barn i Sagene barnehage ble også holdt innendørs.

(©NTB)