Søgnen-saken: – Nå må vi sette strek

– Høyre og Venstre bruker tid på en sak som er grundig behandlet og avsluttet. Arbeiderpartiet vil bruke tid på å styrke innholdet og kvaliteten i Osloskolen framover, sier Abdullah Alsabeegh (Ap).

Publisert

I dag arrangerte Kultur- og utdanningskomiteen høring om «politisk styring og faglig samarbeid i Osloskolen.» på initiativ fra Høyre og Venstre.

Der rettet tidligere direktør i Utdanningsetaten i Oslo, Astrid Søgnen, hard kritikk mot byråd Inga Marte Thorkildsen (SV)

Utdanningspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet Abdullah Alsabeegh mener det nå er på tide å se framover og legge konflikten bak seg.

– Den eksterne arbeidsmiljøundersøkelsen som PwC har gjennomført, og som ble presentert for de ansatte i Utdanningsetatens administrasjon denne uken, bekrefter at den situasjonen vi har vært oppe i er uheldig for roen og arbeidsmiljøet i Osloskolen. Vi som politikere har nå et ansvar for å skape ro, slik at de som jobber med barn og unge kan fokusere på arbeidet sitt, sier Alsabeegh.

Les også: Malkenes: - Rapporten avdekker sykdommen i systemet

 

Høyre er opptatt av å forsvare systemet

– Høyre mener tydeligvis at dagens åpne høring var helt nødvendig. Hvorfor er du uenig?

– Høyre er opptatt av å forsvare systemet. Det er svært konservativt og tilbakelent, særlig når vi vet at Utdanningsetaten har mange utfordringer de må ta tak i, sier han.

Men Alsabeegh er samtidig enig med Astrid Søgnen i at Osloskolen er landets beste skole.

– I Arbeiderpartiet kommer vi nå til å prioritere arbeidet med å gjøre Osloskolen enda bedre, samtidig som vi tar tak i de utfordringene som arbeidsmiljøundersøkelsen har avdekket, sier han.

Les også: Kari Andreassen er klar for å endre arbeidsmiljøet i Utdanningsetaten 

Ikke fornøyd med Søgnens beskrivelse

Hva tenker du om det tidligere direktør Astrid Søgnen sa under høringen i dag?

– Jeg er ikke helt fornøyd med svarene jeg fikk av Søgnen om arbeidet etaten har gjort med ytringskultur og tillitsbasert ledelse. Svarene hennes bekrefter at lite er blitt gjort, selv om dette over tid har vært et svært aktuelt tema og en prioritet for Arbeiderpartiet, sier han og legger til:

– At Søgnen stiller spørsmål ved PwC-rapportens troverdighet er også ganske interessant.

Abdullah Alsabeegh mener den nye direktøren, Kari Andreassen, blir nødt til å ta tak i de utfordringene PwC-rapporten peker på. Det lovet hun å gjøre under dagens åpne høring.

– Funnene i rapporten må tas på alvor, avslutter Alsabeegh.