Annonse

Julie Arctander (t.v.) og Emilie Irgens fra Sætre i Hurum og streikende skoleelever er på plass utenfor Stortinget fredag morgen. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix

Julie og Emilie sier nei til kjøtt og flyreiser

14-åringene Julie Arctander og Emilie Irgens mener det er greit å spise mindre kjøtt og unngå unødvendige flyreiser for å redde klimaet.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

I dag streiker tusenvis av elever fra hele landet for klimaet.

– Vi må gjøre det som trengs. Det er derfor vi står her i dag, vi vil utgjøre en forskjell, sier de to til NTB.

Ved 11-tiden fredag hadde tusenvis av skoleelever samlet seg på Eidsvolls plass foran Stortinget. NTB snakker med flere som alle mener det er uproblematisk å spise mindre kjøtt av klimahensyn.

– Det er ikke noe problem. Vi elsker grønnsaker, erklærer 13-åringene Linus Demir og Casper Lassen fra Humanistskolen i Oslo.

Julie og Emilie går til daglig på Sætre ungdomsskole i Hurum. Begge bærer på plakater som de har laget selv – på fritida. På deres skole har det ikke vært snakket så mye om fredagens skolestreik og klimademonstrasjonen, forteller de.

– Vi lærer ikke mye om klima og miljø i timene. Det er veldig dårlig, slår de fast.

Roald Christian Digre fra Drammen forteller at det er få fra hans skole som har møtt opp på klimaaksjonen foran Stortinget.

– Lærerne vil ikke at vi skal streike. I dag har de laget brownies og taco for å holde elevene på skolen, sier han.

Julie Arctander (t.v.) og Emilie Irgens fra Sætre i Hurum og streikende skoleelever er på plass utenfor Stortinget fredag morgen.
FOTO: Tom Hansen / NTB scanpix

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!