Annonse

Skoler får trolig nye båter

Senja og Skjervøy videregående skoler ser ut til å få hver sin nye båt. Båtene vil koste til sammen 50 millioner kroner.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Hvis fylkesrådet i Troms får godkjenning fra fylkestinget, vil Senja videregående skole avdeling Gibostad få en båt utstyrt for fiske og fangst. Skjervøy får en katamaran utstyrt for allsidig bruk, melder Troms fylkeskommune på sine nettsider.

Argumentet for de nye båtene er at skolene i dag har gamle og umoderne fartøy. Fylkesrådet vil at de nye båtene skal ha elektrisk framdrift, men med dieselløsning for lengre turer, lading og backup.

Utgiftene til de to båtene vil ikke gå ut over ordinær drift og investering i fylkeskommunen. Pengene tas fra Troms fylkeskommunes opplæringsfond for havbruk. Dette fondet blir bygget opp fra leieinntekter fra undervisningstillatelser innenfor oppdrett. Ifølge forslaget fra fylkesrådet skal 30 millioner tas direkte fra fondet og resten gjennom låneopptak som også skal inndekkes fra fondet.

Forslaget blir sannsynligvis vedtatt. Fylkesrådet i Troms består av Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti, som til sammen har flertall i fylkestinget.

 

Les også: Flere unge vil bli fisker

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!