Annonse

Datteren til tidligere utdanningsminister Lilletun støtter Hareide

– Retorikken som Frp bruker skaper avstand og utenforskap. Det ønsker ikke jeg at KrF skal være med på, sier Karin Lilletun Langeland. Hun er datteren til tidligere utdanningsminister Jon Lilletun (KrF).

Annonse

Jon Lilletun (1945-2006) var utdanningsminister i Kjell Magne Bondeviks første regjering fra 1997 til 2000 og var en populær statsråd i lærerkretser. Lilletun var også nestleder i KrF i 12 år.

Datteren Karin Lilletun Langeland er barnehagelærer og har i mange år vært tillitsvalgt på ulike nivåer i Utdanningsforbundet Vest-Agder. Nå har hun kastet seg inn i politikken, i samme parti som faren i mange år tilhørte.

Etter talen lederen i Kristelig Folkeparti, Knut Arild Hareide, holdt i slutten av september, bestemte Karin Lilletun Langeland seg for å engasjere seg i politikken.

– Retorikken som Frp bruker skaper avstand og utenforskap. Det ønsker ikke jeg at KrF skal være med på. Vi skal snakke om «vi», istedenfor «de og oss», sier Karin Lilletun Langeland til NRK.

For datteren av den avdøde KrF-politikeren Jon Lilletun, satt det langt inne å engasjere seg.

– En for snever gruppe har fått definere hva partiet skal være. Jeg har hatt problemer med å identifisere meg med det gruppa har stått for. Jeg er et engasjert menneske og har stor tro på lokaldemokratiet. Nå vil jeg være med å endre KrF i riktig retning, og se mot venstresiden.

Hun er ikke i tvil om hva faren ville ment.

– Sånn som jeg kjente ham, ville han hatt store problemer med å samarbeide med Fremskrittspartiet.

Fredag kveld skal KrF i Vest-Agder ha sitt nominasjonsmøte foran det avgjørende landsmøtet i partiet, 2. november.

Ifølge opplysninger NRK har hentet inn, kan det enten ende med helt dødt løp eller med en knepen seier til de i KrF som ønsker å gå inn i Solberg-regjeringen.

_____________________

 

Hei!

Kommentering av artikler er ikke tillatt mellom midnatt og 06:00.
Velkommen tilbake!

 

_________________________