Annonse

Utdanningsdirektoratet vil ha utlendingskvote på bibelskolene

Utdanningsdirektoratet har foreslått en kvote på maks 10 prosent elever fra land utenfor EU på norske bibelskoler.

Annonse

Forslaget kommer fram i et høringsforslag fra   Utdanningsdirektoratet (Udir) om ny forskrift til voksenopplæringsloven. Høringsfristen gikk nettopp ut, skriver   Dagen.

Flere politikere har reagert på at norske bibelskoler tar inn mange elever som ikke er norske.

– Vi har sett at mange har brukt skolene som anledning til å få fortsette sitt opphold i Norge. Det synes jeg er uheldig. Studenter bør gå på bibelskole av riktige grunner, det er viktig for at statsstøtte til skolene skal ha legitimitet i befolkningen, sa Anne Tingelstad Wøien, stortingsrepresentant for Senterpartiet til Dagen i fjor vår.

Et flertall på Stortinget har derfor ønsket seg en endring i voksenopplæringsloven som begrenser inntaket av «elever uten fast tilhørighet i Norge».

Udir foreslår at den samme makskvoten folkehøyskolene har, også innføres for bibelskoler. I fjor høst startet det over 900 elever på offentlig godkjente bibelskoler i Norge. Hver fjerde elev var fra utlandet.

Fire instanser svarte på høringen og kun Kristne Friskoler Forbund (KFF) hadde innvendinger mot kvoteprosenten.

Utdanningsdirektoratet foreslår at bestemmelsen først trer i kraft for inntak av elever til skoleåret 2019/2020.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!