Regjeringen åpner for å starte svømmeopplæring allerede fra første klasse. Ill.foto: Svilen Milev, Free images

Kan bli svømmeopplæring fra 1. klasse

Bare halvparten av norske femteklassinger er svømmedyktige, og nå åpner regjeringen for å starte svømmeopplæringen allerede i første klasse.

Statssekretær Rikke Høistad Sjøberg i Kunnskapsdepartementet sier til Dagsavisen at de allerede har tatt viktige grep for å styrke svømmeopplæringen, blant annet ved å innføre en ny ferdighetsprøve.

Det er også blitt satt av penger til svømmeopplæring i barnehager og til opplæring av nyankomne flyktninger og andre med spesielle behov.

– Når det gjelder timetall, så er det skolene og kommunene som bestemmer hvor mange kroppsøvingstimer som skal gå til svømmeopplæring, sier Høistad Sjøberg.

Hun viser også til at læreplanene i alle fag skal fornyes fram til 2020 og at det kan bli aktuelt å vurdere oppstartstidspunkt for svømmeopplæringen i den forbindelse. I regjeringsplattformen som ble utformet på Jeløya tidligere i år, ble det også tatt til orde for å starte svømmeopplæringen tidligere.

Ifølge en rapport som det blir vist til i Dagsavisen er islandske barn dyktigst til å svømme i Norden. Der er 95 prosent av femteklassingene svømmedyktige.  Alle islandske barn skal ha minst en time med svømming gjennom hele skolegangen fra 1. klasse og ut ungdomsskolen.

 

Powered by Labrador CMS