Annonse

Håndhilsingssak opp for nemnda i oktober

Diskrimineringsnemnda skal behandle saken der en lærer som nektet å håndhilse på kvinnelige kolleger, ikke fikk fornyet vikariatet. Det skjer i oktober.

Annonse

Den muslimske mannen i 40-årene ble tidligere denne uka intervjuet i   Dagsavisen.

– Folk tror det er fordi jeg ser ned på kvinner, men jeg prøver ikke å være kjip med noen i det hele tatt. Tanken er å skape færre fristelser. Min forståelse av islam er at dette er et forbud fra Profeten – fred være med ham – og da følger jeg det, forklarte han.

Han har klaget inn både Ekeberg skole i Oslo og Nav, som først ga avslag på søknaden om sosialstøtte med begrunnelse at mannen hadde takket nei til videre arbeid.

Etter planen skal Diskrimineringsnemnda behandle sakene samlet i møte 9. oktober. De endelige avgjørelsene antas å være klar i november, opplyser direktør Ashan Nishantha til NTB. (©NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!