Siv Jensens to nestledere er gjenvalgt

Ledertrioen som skal lede Fremskrittspartiet i neste periode består av partileder Siv Jensen og nestlederne Per Sandberg og Ketil Solvik-Olsen. Det ble klart etter dagens valg på landsmøtet.

Publisert

– For en helg vi har hatt, sa en begeistret Siv Jensen i sin avslutningstale til landsmøtet.

– Vårt nye partiprogram er vår fremste ammunisjon i valgkampen. Det er fantastisk program og vi har mer å gi, sa Jensen.

I løpet av landsmøtet har flere sagt at vi vinner ikke valg på det vi har gjort men det vi skal gjøre. Men likevel, troverdigheten vår er stor fordi vi kan vise til det vi har gjennomført i denne perioden, sa hun.

De sakene hun trakk fra var at partiet er for lavere skatter og avgifter, for en streng og rettferdig innvandringspolitikk og for en varm helse- og omsorgstjeneste.

Ble valgt til akklamasjon

Fiskeriminister Per Sandberg (57) har vært nestleder i Fremskrittspartiet siden 2006. Han har vært stortingsrepresentant siden 1997 og ble medlem av regjeringen i 2015.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (45) ble første gang valgt som nestleder i 2013. Han har sittet på Stortinget siden 2005.

Begge ble valgt uten motkandidater og til akklamasjon fra landsmøtet. Ingen av dem har søkt gjenvalg til Stortinget.

Personstriden overdrevet

Før landsmøtet skrev VG om intern strid mellom Siv Jensen og Sylvi Listhaug.

– De har vært uenige i sak, men noen personstrid har vi ikke merket. Den tror jeg er betydelig overdrevet, sier Bente Thorsen til Utdanning. Hun er medlem i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget for Fremskrittspartiet.

– Det vi har sett her nå er at sakene vi har behandlet på landsmøtet har vært sendt ut god tid, de har vært godt gjennomarbeidet og de har stort sett fått bred oppslutning, sier Thorsen.

Stortingsrepresentant Lill Harriet Sandaune mener også at partiledelsen framstår som samlet og trygg. Sandaune sitter – i likhet med Thorsen – i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen for Fremskrittspartiet. Hun møter fast for Per Sandberg.

Powered by Labrador CMS