Fremskrittspartiet går inn for hijabforbud i skolen

Partiveteran Carl I. Hagen ønsket at Fremskrittspartiet skulle vedta forbud mot hijab i grunnskolen. Hagen viste til at Fremskrittspartiet også har foreslått hijabforbud for ansatte i Oslo kommune.

Publisert

Resolusjonsforslaget fra Oslo Frp gikk ut på stortingspolitikerne må vedta en lovhjemmel som gjør det mulig med hijabforbud for alle under 18 år i skolen.

Hagen hevder at hodeplagget er et islamistisk symbol.

– Nå må det bli slutt på at foreldre kan pådytte unge jenter det religiøse og islamistiske symbolet hijab. Det må vi spare barna for, mener Hagen.

 

Vil ha lovendring

Hagen har fått vite at dagens opplæringslov ikke tillater å innføre hijabforbud i skolen. Derfor vil Hagen ha lovendring.

Fremskrittspartiets landsmøte mener at det av hensyn til barns beste ikke bør være mulig for foreldre å tvinge barn til å bære symbolske religiøse plagg som hijab i norsk skole.

 I den vedtatte resolusjonen heter det: «Landsmøtet ber regjeringsmedlemmer og stortingsgruppen om å arbeide for en klar lovhjemmel for et slikt forbud».

Hijabforbud i grunnskolen er i dag gjeldende Frp-politikk. Hagen vil også ha hijabforbud på arbeidsplassene. I tillegg vil han ha forbud mot filosofiske og kulturelle symboler.

 

Resolusjon om troskapsløfte avvist

Hagen ønsket også en resolusjon om at alle innvandrere må avgi troskapsløfte for å få innvilget norsk statsborgerskap. Men her møtte Hagen motbør fra nestleder Per Sandberg.

Sandberg sa fra talerstolen søndag at punktet allerede er ivaretatt i det partiprogrammet landsmøtet vedtok lørdag. Han ønsket derfor at resolusjonen fra Oslo Frp ble avvist og fikk støtte for det.

 

Vil ha gransking av moskeer

Søndag ble det også vedtatt at samtlige moskeer i Norge bør granskes for å avdekke eventuelle radikale miljøer.

For å bekjempe islamistisk radikalisering mener Fremskrittspartiet at det skal gjennomføres en egen granskning av innholdet som forkynnes i moskeene i Norge, heter det i resolusjonen.

 

Powered by Labrador CMS