Annonse

Flere Oslo-skoler får gratis skolefritidsordning

Tilbudet om gratis skolefritidstilbud vil bli utvida med 1000 flere plasser fra neste skoleår.

Annonse

Skolefritidsdordningen, som i Oslo heter Aktivitetsskolen, blir utvida med 14 nye skoler øst i indre by, og 7 skoler i bydel Bjerke. Her gjelder tilbudet for elevene på første trinn. Samtidig blir tilbudet utvida til også omfatte andre trinn i de østlige bydelene Alna, Stovner og Grorud. Fra høsten av vil i alt 57 skoler tilby gratis skolefritidsordning, melder NRK Østlandssendingen.

Byrådet i Oslo foreslår den økte bevilgningen i forbindelse med kommunens reviderte budsjett. Utdanningsbyråd Tone Tellevik Dahl fra Arbeiderpartiet viser til at når tilbudet blir gratis, øker brukertallet med 40 prosent.

Både Guri Melby fra Venstre og Saida Begum fra Høyre kritiserer byrådet for at det er adresse, ikke økonomi som bestemmer hvem som skal få gratis skolefritidsordning.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!